Studie Gooise Kant, Amsterdam Zuidoost

In deze studie is een gedifferentieerd woonmilieu voorgesteld voor de locatie Gooise Kant, het groene talud ten oosten van de Gooiseweg te Amsterdam-Zuidoost.

De situering van de woningen en de differentiatie in het programma zijn aanleiding geweest tot het ontwerpen van specifieke woningtypes binnen het gewenste laagbouwmilieu. In het plan is veel aandacht voor het openbaar gebied en het parkeren.

Omwille van de kwaliteit van de buitenruimte vindt veel parkeren op eigen terrein plaats. Voor de verschillende delen van het plan - het talud, de waterkant en de eilanden - zijn bijzondere oplossingen ontworpen.

In het dichtbegroeide talud van de Gooise weg is een 2-onder-1 kapwoning ontworpen als een drive-in woning in split-level die gebruik maakt van het aanwezige hoogteverschil in het talud.

Aan de waterzijde zijn bebo's over drie lagen ontworpen, met een groot vlonderterras of een dakterras.

Download pdf

Opgave
Haalbaarheidsstudie
Locatie
Amsterdam Zuidoost
Ontwerp | Realisatie
2006
Fragment
Fragment
2 onder 1 kap
Bebo
Bebo