Hoep Noord, Schagen

Aan de westrand van de wijk Hoep Noord in Schagen is een reeks kleinschalige appartementenvilla’s gebouwd, die de overgang maken van de buurt naar de water- en spoorzone. De villa's hebben een compacte, alzijdige structuur waarin appartementen en woningen voor Stichting begeleid wonen zijn geïntegreerd. Aan de entreezijde heeft het plan een uitgesproken plastiek; aan het water is het beeld rustiger. De champagnekleurige steen en de witte betonbanden geven een paviljoenachtige uitstraling.

Het plandeel dat meer centraal in de buurt ligt, bestaat uit eengezinswoningen en brede levensloopbestendige woningen. Het gewenste dorpse beeld is hier bereikt door een combinatie van schuine kappen, zinken dakoverstekken en grote ramen op de begane grond.

Opgave
76 appartementen en 70 laagbouwwoningen
Overige functies
Begeleid wonen t.b.v. Stichting Esdégé-Reigersdaal
Locatie
Schagen
Ontwerp | Realisatie
2000 | 2004
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)
 (Foto: Jannes Linders)